Svečanošću u dvorani hotela Park u Makarskoj danas je započela nastava trećoj generaciji studenata preddiplomskog sveučilišnog studija Hotelijerstva i gastronomije, koji ćini dvadeset i troje studenata iz Makarske i okolice, ali i iz ostatka Hrvatske kao i susjednih bosanskohercegovačkih gradova.

Nastava je, simbolično, započela upravo na Svjetski dan turizma a studente su pozdravili prof. dr.sc. Ivan Pavić,kao i makarski gradonačelnik Zoran Paunović. Dok je Pavić prenio pozdrave utemeljitelja makarskog studija prof.dr.sc.Dragana Ljutića, Pavić je podsjetio da živimo u novom vremenu za turizam koji se od sada upravo dijeli na razdoblje prije i poslije pandemije koronavirusa te poželio uspješno školovanje svima.

S druge strane, Paunović je vrijeme za govornicom iskoristio kako bi, kazao je, s mladima podijelio nekoliko ključnih misli iz vlastitog iskustva studiranja. – Studirajući kušate samo fragment onog što vas čeka u životu, a to su brojni usponi i padovi. Prva ključna misao koju bi s vama podijelio je motivacija. Pronađite ono što vas motivira da sjednete i učite i kolegije koje volite kao i one koje ne volite, a sve kako bi na kraju mogli završiti fakultet.

Oglas

Moja osobna motivacija za vrijeme fakulteta su bila putovanja, zbog kojih sam se uvijek trudio položiti ispite na vrijeme. Druga ključna misao je da odlučite dovesti stvari do kraja. Znanja ćete steći mnogo na predavanjima, a kada sutra završite fakultet dajete poruku ljudima oko sebe da ste spremni završiti ono što ste započeli. Zato budite odlučni provesti stvari do kraja – kazao je studentima gradonačelnik Paunović.
O.F. / foto O.F.