Zlostavljač iz Makarske završio je u zatvoru nakon što je prekršio mjeru opreza te se približio bivšoj djevojci. A mjeru opreza je prekršio “samo tako”, čak je ponovio fizičko i psihičko maltretiranje – piše Dalmacija danas.

Bivšoj curi je 37-godišnjak zadao ozljede 8. travnja ove godine, zbog čega je pokrenut postupak, a njemu određena mjera opreza, i to redom: zabrana prilaska žrtvi na manje od sto metara, zabrana uspostavljanja i održavanje veze sa žrtvom i zabrana uznemiravanja žrtve.

Kako je znao da će njegova bivša djevojka biti ispitana kao žrtva zbog tog napada, 37-godišnjak je 20. svibnja u Makarskoj dočekao nesretnu ženu ispred njenog auta te je zaprijetio da će joj se osvetiti, da je naoružan, pa da mora promijeniti iskaz. Zatim se, istog dana, odvezao s njom do suda na Dračevcu gdje je trebala dati iskaz, kojeg je pod takvom prisilom promijenila te kazala kako se 37-godišnjak pridržava mjera opreza. Dok su se vraćali u Makarsku, zaprijetio je da ne smije ništa prijaviti jer “on ima svoje ljude u policiji”.

Oglas

Nije mu bilo dosta, nego je i sutradan, 21. svibnja oko 11 sati došao do njenog stana u Makarskoj pokušavajući saznati jesu li ukinute mjere opreza. Uhvatio je za nadlakticu i za lice, udario je, a kako bi je zastrašio ponovno joj zaprijetio “da će je još gore pretući nego prošli put”, doznajemo sa splitskog Državnog odvjetništva. Organi kaznenog progona su posumnjali u naglu promjenu iskaza žrtve pa je sve ipak izašlo na vidjelo: 37-godišnjak je uhićen, ispitan pred tužiteljem, a istražni sudac mu je potom odredio mjesec dana “hlađenja” iza rešetaka na Bilicama – piše Dalmacija danas.
M. D.