Mada su nekoć bili jedini vladari mora, a danas sve više spomenici nekim davnim vremenima, drveni brodovi ostaju značajan dio povijesno/kulturne baštine našeg kraja. Kao i svugdje, i u Makarskoj ih danas možete vidjeti tek nekoliko, ali čini se da se u našem gradu ipak ulažu određeni napori kako bi se ova stoljetna tradicija ipak na neki način očuvala.

Naime nekolicina makarskih entuzijasta za drvene brodove iz PŠRD Arbun stupila je nedavno u kontakt s g.Michaelom Vlašićem na Braču, koji je dugo živio u Americi te samo bio i vlasnik brodogradilišta, kako bi realizirali projekt popularizacije maritivne kulture i povijesti u Makarskoj. Konkretno, radilo bi se o različitim radionicama o održavanju, čuvanju pa i izgradnji drvenih brodova koje bi se održavale u našem gradu.

– Namjera nam je najprije umrežiti vlasnike drvenih brodova, a kada ih okupimo vidjet ćemo na koji način možemo aplicirati za sredstva iz EU fondova kako bi osigurali sredstva za edukaciju članova Arbuna te kako se tradicija nastavila i dalje – potvrdila nam je ravnateljica Razvojne agencije MARA Lidija Vukadin Vranješ dodavši da su trenutno u fazi kreiranja projektne ideje.

Oglas

Kako nam priznaju sami vlasnici, drveni brodovi su nešto oko čega vas ‘goni’ čista emocija, ništa racionalno. – Moja obitelj posjeduje drveni brod od 1960 godine, kada ga je pokojni djed kupio u Crikvenici. Mislim da je u to doba bio prvi privatni brod s kabinom u Makarskoj. Nama je godinama služio za prijevoz između Makarske i Hvara, a punih je 25 godina čamio u kući prije nego li sam ga odlučio srediti i renovirati. Kao što sam kazao, čista je to emocija. Koristili su mi ga pokojni otac i djed,a evo ja ga pokušavam dovesti do sina pa da se on dalje brine o njemu- kaže nam Ivan Perić, gradski vijećnik i vlasnik jednog od preostalih drvenih brodova u luci.

Na Peškeri iza Arbuna pronašli smo Žana Puharića koji upravo popravlja 60a-k godina staru gajetu Anku koju je nabavio prije nekoliko mjeseci. – Prošla je kalvariju do sada zbog nestručnog održavanja i treba je popraviti u kompletu. Baš kao ljudsko tijelo, od kičme, rebara… – kaže nam Puharić. Pitali smo ga koliki je posao u pitanju, a jedan od starijih članova Arbuna je dobacio. „– To ti je ko da od stare žene ideš opet napravit 16-godišnjakinju.”.

Inače, sama Anka je pitanju drugi drveni brod kojeg je nabavio. Onaj prvi, koji je privezan uz ponton u makarskoj luci, je pak rijedak autentično makarski povijesni biser.

Naime, u pitanju je guc izgrađen 1916. godine (dakle 105 godina star) upravo u Makarskoj, u Donjoj luci i nekadašnjem brodogradilištu obitelji Dužević. – Nabavio sam ga u Pučišćima i eto, vratio ga kući u Makarsku, Takvi su brodovi bili baš što se kaže, dio familije. Prenosili su stvari, ulje, vino, tovare i bili su rađeni za svaku vrstu vremenu. Manje više je u funkciji, a danas je svojevrsna turistička atrakcija. Ljeti provozam goste u njemu, svi se iznenade kada shvate da plove u drvenom brodu starom preko stotinu godina, i pitaju se kako je to moguće – dodat će Puharić.
tekst i foto: O.Franić