Makarski HGSS javlja o akciji spašavanja na Biokovu koja se odigrala danas (četvrtak) rano popodne.

– 16. lipnja 2022. posredstvom Službe 112 na dežurni telefon HGSS stanice Makarska u 12:30 stiže dojava o zalutalom planinaru, stranom državljaninu, koji je skrenuo sa označene planinarske staze u namjeri da skrati put prema Baškoj vodi.

Po dojavi je unesrećeni planinar kontaktiran i lociran te na teren izlazi 8 spašavatelja. Unesrećeni nije ozlijeđen već se nalazi na rubu litice te ne zna kojim putem i kako se sigurno spustiti i u laganom je šoku.

Oglas

Prvi tim stiže do unesrećenog u 13:45 sati te ga nakon pregleda sigurno spuša do vozila HGSS-a. Akcija završava dolaskom svih spašavatelja u stanicu u 15:00 sati.
Unesrećeni planinar koji je skrenuo sa označene planinarske staze bio je svjestan svoje pogreške te je pravodobno uputio poziv za pomoć.

Na žalost baš na tom dijelu Biokova HGSS stanica Makarska bilježi najviše unsrećenih planinara od kojih je nekoliko završilo kobno. Kad se zateknete u problemu na planini, ne oklijevajte, nazovite Službu 112. Mi smo za vas ovdje 365 dana u godini 24/7 – poručili su iz HGSS STanica Makarska.

MD/foto HGSS stanica Makarska