Dobrovoljno vatrogasno društvo Grada Makarske i Javna vatrogasna postrojba Grada Makarske danas su uz prigodni program obilježili blagdan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, ujedno i Dan vatrogastva u Hrvatskoj.

Svečano postrojavanje makarskih vatrogasaca održano je pred zgradom Vatrogasnog doma, gdje im je makarski gradonačelnik Jure Brkan uručio nove kacige, nakon čega je posloženo cvijeće na spomenik sv. Florijanu.

Zahvalivši se svim dosadašnjim članovima makarskih Vatrogasaca, Brkan je kazao da su vatrogasci ponos grada te da je u protekle dvije godine postignuta potpuna sinergija DVD Makarska i JVP Grada Makarske.

Oglas

– Nedugo nakon što sam stupio na dužnost su se dogodila dva velika požara na našem području, između Podgore i Tučepi, te Tučepi i Makarske. Tada sam imao priliku vidjeti kako DVD Makarska funkcionira, koliki su trud i zajedništvo u pitanju, i shvatili smo da stvari treba podignuti i unaprijediti. Proces osnivanja JVP Makarska je trajao dugo, međutim mislim da smo, dvije godine kasnije, ostvarili svoj cilj no na ovome neće stati i idemo dalje. Drago mi je vidjeti da vas toliko mladih u Makarskoj vidi kao uzor, jer vjerujem da zato nikada nećete imati problema s kadrom, a Grad će i dalje biti uz vas – kazao je Brkan poželjevši vatrogascima što manje posla u nadolazećem razdoblju.

Kako je najavljeno, do ljeta ove godine vatrogasci će dobiti još po 26 odijela za šumske požare, te još toliko za druge intervencije.

Program je nastavljen na platou Osejave gdje su makarski Vatrogasci izložili opremu i vozila pred građanima, a mnogi su iskoristili i priliku za ‘popeti se’ 30-ak metara u zrak te iz ‘košare’ vatrogasnog vozila uživati u jedinstvenom pogledu na Makarsku.
M. D. /foto MD