Makarski umirovljenici čije mirovine ne prelaze 3.500,00 kuna ove će godine, uz božićnice koje tradicionalno dobivaju svake godine, dobiti i – uskrsnicu. Zato je planirani iznos za podjelu božićnica i uskrsnica u proračunu za 2020.godinu povećan na 800.000,00 kuna što je više nego dvostruko povećanje u odnosu na 2019. godinu.

-Što smo obećali to i ispunjavamo. A obećali smo da ćemo raditi na podizanju standarda i starih i mladih. Besplatni udžbenici za sve osnovnoškolce, povećavanje broj i iznosa studentskih stipendija, besplatne marende potrebitima u osnovnim školama, novčana potpora od 1.000,00 mjesečno za roditelje čija djeca od 1 do 3 godine ne idu u vrtić, povećanje cenzusa prihoda u Odluci o socijalnoj skrbi kako bi veći broj građana mogao ostvariti pravo na socijalnu pomoć, donošenje nove odluke o božićnicima kojom smo svim umirovljenicima, i onima koji su mirovinu ostvarili u RH i onima koji su je ostvarili u inozemstvu, omogućili dobivanje poklon-bonova, samo su neke od demografskih i socijalnih mjera koje smo uveli u zadnje tri godine, a vjerujem da će i ova, uvođenje uskrsnica umirovljenicima, biti itekako dobro došla našim sugrađanima, komentirao je gradonačelnik Makarske Jure Brkan.

Kako je potvrđeno iz Odjela za društvene djelatnosti, Grad Makarska će vršiti podjelu poklon-bonova(Uskrsnice) u vrijednosti 200,00 kuna umirovljenicima s prebivalištem na području grada Makarske čiji ukupni mjesečni iznos svih mirovina ne prelazi 3.500,00 kuna. Prema spomenutom cenzusu, podjela bonova vršit će se, uz predočenje osobne iskaznice, na slijedeći način:

Oglas
  • za umirovljenike koji su cijelu mirovinu ostvarili u Republici Hrvatskoj, temeljem Popisa umirovljenika Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje,
  • za umirovljenike koji su mirovinu ostvarili temeljem djelomičnog staža u Republici Hrvatskoj i u inozemstvu, temeljem Popisa umirovljenika Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje uz obvezno predočenje potvrda tuzemne (iz Hrvatske) i inozemne mirovine,
  • za umirovljenike koji su mirovinu ostvarili isključivo radnim stažom u inozemstvu, uz predočenje osobne iskaznice i potvrde o inozemnoj mirovini.

Podjela uskrsnih poklon – bonova vršit će se u prostoru Matice umirovljenika Makarska, na adresi Marineta 15, od 08,00 do 13,00 sati, prema slijedećem rasporedu:

u srijedu, 1. travnja 2020. godine, za umirovljenike čija prezimena započinju slovima: A, B, C, Č, Ć, D, DŽ, i Đ

u četvrtak, 2. travnja 2020. godine, za umirovljenike čija prezimena započinju slovima: E, F, G, H, I, J, K, i L

u petak, 3. travnja 2020. godine, za umirovljenike čija prezimena započinju slovima: LJ, M, N, NJ, O i P

u ponedjeljak, 6. travnja 2020. godine, za umirovljenike čija prezimena započinju slovima: R, S, Š, T, U, V, Z i Ž.

u utorak, 7. travnja 20120. godine, za umirovljenike koji poklon – bon nisu preuzeli od 1. – 6. travnja 2020.

Poklon – bon moći će se iskoristiti u trgovinama Apfela d.o.o. do 30. travnja 2020. godine.