U sklopu programa Makarskog kulturnog ljeta,u nedjelju 22.kolovoza u Staroj franjevačkoj crkvi održati će se koncert Josipe Šabić (sopran) i prof.Hane Vlaho (klavir). Početak je u 21 sat.

Program:
G. Puccini: Quando m’en vo, arija Musette iz opere La boheme
W. A. Mozart: Dove sono i bei momenti, arija Grofice iz opere Figarov pir
A. Srzić: Noćas se moje čelo žari
G. Charpentier: Depuis le jour, arija Louise iz opere Louise
G. Bizet: Je dis que rien ne m’épouvante, arija Micaele iz opere Carmen

W. A. Mozart: Ruhe sanft, arija Zaide iz opere Zaide
C. Gounod: O Dieu! Que de bijoux!, arija Marguerite iz opere Faust
G. Puccini: Chi il bel sogno di Doretta, arija Magde iz opere La Rondine
G. Verdi: Quante volte come un dono… A frenarti, o cor, arija i cabaletta iz opere La Battaglia di Legnano

Oglas

Josipa Šabić rođena je 1995.godine. nakon završetka osnovne i srednje glazbene škole u Makarskoj školovanje nastavlja na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Diplomirala je 2020. godine u klasi ugledne profesorice i pjevačice Nelli Manuilenko.
Upravo je završila godinu dana specijalizacije u klasi renomirane operne pjevačice i profesorice Mariane Pentcheve u Sofiji u Bugarskoj, kod koje nastavlja ovu jesen drugu godinu specijalizacije.
Tijekom svog školovanja pohađala je brojne seminare istaknutih pjevača i pedagoga (Daniela Schillaci, Fiorenza Cedolins, Renata Pokupić, Martina Zadro…). 

Hana Vlaho rođena je 1982. godine u Splitu. Glazbeno obrazovanje započinje sa osam godina u klasi prof. Lorenze Baturine. Završetkom srednje glazbene škole i gimnazije Vladimir Nazor, školovanje nastavlja na Glazbenoj akademiji u Splitu, te diplomira 2004. u klasi doc. Roberta Gubaidullina. Tijekom školovanja sudjelovala je na mnogim državnim i međunarodnim natjecanjima te osvajala brojne nagrade kao solist (I. nagrada 1999., 2000., 2001., II. nagrada 1998. i 2002. godine). U disciplini glasovirskog dua također osvaja nagrade (II. nagrada 1999. i I. nagrada 2001. godine). Zapažen nastup imala je na prvom Međunarodnom natjecanju Etide i Skale u Zagrebu te Lions Club u Rijeci. 2001. Sudjelovala je na 18-om Internacijonalnom natjecanju u Portu- Portugal kao jedina predstavnica Hrvatske te održala dva recitala. Usavršavala se kod istaknutih pedagoga kao što su J.F.Antonioli,K.H.Kemmerling, R.Hoffnan, R.Muraro, P.Garcia, L.Morales, F.Wandschneider. Pored koncertne djelatnosti, kao solist, bavi se i komornim muziciranjem djelujući u sastavu nekoliko dua te tria. Surađivala je sa Glazbenom akademijom u Splitu 2004. i 2005. radeći kao korepetitor. Od 2005. djeluje kao glazbeni pedagog u Glazbenoj školi Makarska a 2009. postaje pročelnik klavirskog odjela. U radu sa učenicima osvaja nagrade na državnim i internacionalnim natjecanjima. Organizatorica je međunarodnog projekta “Zajedno” u sklopu kojeg se promoviraju djeca, škola i Republika Hrvatska.
M.D. / foto MD