Malakološki muzej u Makarskoj diči se velikim brojem jedinstvenih eksponata, a prije par je godina obnovljen. I svaki turist koji iole drži do autentičnih doživljaja rado će doći pogledati zbirku od preko 3000 školjaka. Međutim, pogoditi uredovno vrijeme uistinu je pravi bingo.

Kako nam je javio čitatelj koji je sa svojom kćeri došao posjetiti muzej u nedjelju, na web stranici je bilo istaknuto da rade od 10 sati, te je svratio u 10,15. Zatvoreno. Pomislio je da možda malo uranio, jer ipak je u Dalmaciji, pa se vratio oko 11 sati. I dalje nije bilo nikoga.

Provjerio je mail, pisao kako bi provjerio kako i kad može doći pogledati zbirku, no do danas mu se, kako veli, nitko nije javio. Ne budi nam teško, okrenuli smo broj koji je naveden na stranici muzeja. Telefonska sekretarica, zbunjena našim pozivom u vrijeme ručka, odlučno nam je priopćila kako ovaj broj nije u funkciji.

Oglas

Ukratko, čini se da je publika jedinstvene zbirke prepuštena slučaju. A ne tako davno, prije svega tri godine, obnovljeni je muzej pompozno otvoren, a makarski je dragulj došao posjetiti i sam premijer Andrej Plenković. Okupila se tada prilično brojna svita koja je pozdravila ulaganje od skoro 1,5 milijun kuna, pa ćemo se složiti da smo zbilja sitničavi što sad još želimo da obnovljeni muzej bude otvoren javnosti.

Ivona Ćirak