Povodom proslave 60 godina Malakološkog muzeja, Turistička zajednica grada Makarske uključila se u projekt ‘More budućnosti’ u sklopu kojeg će se održati radionica za osnovnoškolsku djecu i to 27. svibnja s početkom u 17,00 sati u prostorijama Malakološkog muzeja.

U teoretskom dijelu radionice se kroz interaktivne prezentacije prilagođene višem i nižem uzrastu osnovnoškolske djece obraditi različiti aspekti istraživanja mora, bioraznolikost, procesi i promjene koje se u moru događaju. U praktičnom dijelu radionice učenici će se upoznati s nekim morskim organizmima, nekim osnovnim instrumentima koje se koriste u istraživanju mora, pod lupom će proučavati unaprijed pripremljene preparate i uzorke. Uz pomoć virtualne stvarnost (VR) učenici će istražili neka od najljepših mora na svijetu.

Nakon edukativnih radionica, učenike će se potaknuti na kreativno izražavanje ovisno o dostupnom materijalu.

Oglas

Broj mjesta je ograničen, potrebno se prijaviti putem maila [email protected].

-Trenutno se nalazimo u desetljeću koje je Opća skupština Ujedinjenih naroda (UN) u New Yorku 2017. godine proglasila Desetljeće znanosti o oceanima za održivi razvoj (2021.- 2030.) pod motom “The Science We Need for the Ocean We Want”. Upravo zbog toga pokrenut je projekt „More budućnosti“ koji za cilj ima senzibilizirati djecu prema okolišu i održivom razvoju te povećati oceansku pismenost kod djece. Ovim projektom želimo približiti morske teme te doprinijeti razumijevanju važnosti i očuvanja oceana učenicima u osnovnim školama u manjim gradovima i ruralnim područjima duž jadranske obale te u unutrašnjosti Hrvatske. Kroz edukativne radionice djeci želimo približiti procese koji se odvijaju u moru, upoznati ih s organizmima koji žive u moru te s njima podijeliti razne zanimljivosti iz morskog svijeta – ističu iz TZ Makarska.

MD/foto TZGM