Mali Zmaj je i ove godine nastavio svoju dugogodišnju tradiciju. Od četvrtka do nedjelje u našem gradu održano je još jedno izdanje Makarska Cupa, na kojem je nastupilo oko 1100 dječaka u tri konkurencije.Sudionici turnira bili su dječaci do 9, 11 i 13 godina starosti.

U odnosu na prošlu godinu turnir je doživio dvije promjene. Jedna od njih je već spomenuto proširenje natjecanja. Naime, 2022. godine u Makarskoj su se održali turniri za mlađe pionire, dok im je ove godine pridodana i konkurencija pionira. Druga promjena odnosi se na termin održavanja Makarska Cupa. Lanjsko izdanje održano je krajem listopada, no ove godine organizatori su se odlučili za proljetni termin.

Na turniru je sudjelovalo oko 1100 malih nogometaša iz Hrvatske i regije, što je uistinu respektabilna brojka. Nikada se još nije dogodilo da na turniru ne prisustvuju najmanje tri hrvatska kluba iz samog vrha, što zaista puno znači.

Oglas

Makarska se još jednom prezentirala u odličnom svijetlu, potrudivši se da cijeli ovaj događaj protekne u najboljem mogućem redu.

-Turnir je bio iznimno uspješan no ipak najvažnije je što o svemu misle naši gosti, koji su se o njemu izrazili izuzetno pohvalno, govori nam voditelj Zmajeve škole i direktor Makarska Cupa Petar Talajić.
– Već godinama se na njega odaziva veliki broj ekipa te nam je vrlo lako popuniti sve rezervacije za turnir. U tom smislu mi je žao što Makarska ne ulaže više u sportske terene i infrastrukturu. Naš grad po tom pitanju ima veliki potencijal, no pružene mogućnosti nažalost ne koristi onoliko koliko bi trebao, nastavlja Talajić.

Ovogodišnje izdanje Malog Zmaja obilježili su prekrasni sunčani dani, što je uvelike doprinijelo popunjenosti tribina, što je turniru dalo posebnu draž. Uz to, svakako treba istaknuti i odličnu lokaciju našeg stadiona (centar grada i neposredna blizina mora), kao i činjenicu da se do njega može doći ugodnom šetnjom preko plaže i Rive.

– Bog nam je dao da živimo u gradu s predivnom vizurom, a lokacija stadiona i hotela je savršena. Također, moram reći da su svi naši hotelijeri bili na vrhunskom nivou, čime su još malo pojačali cjelokupni dojam, na čemu im se zahvaljujem, priča Talajić, koji tu nije stao za zahvalama.Sljedeći na redu bili su sudionici turnira i njihovi roditelji, bez kojih svega ovoga ne bi ni bilo. Nije zaboravio ni sve one koji su priskakali u pomoć na svaki poziv ili poruku, čime su uvelike potpomogli cijeli ovaj projekt.
Dora Srzić / foto HRNK Zmaj