U većem dijelu Dalmacije već je u subotu poslijepodne krenuo nagli pad temperature zraka. Do 23 sata veći dio Zagore mjerio je negativne temperature, ponegdje i do -5, a prve negativne temperature mjerene su i duž obale. Jutros je, pak,  GCOM obavijestio o ponovnoj uspostavi prometa na trajektnoj liniji Makarska – Sumartin, dok je meteoalarm za područje Makarske , primorja i šire označio žutu opasnost.

Najhladnije je sinoć bilo u planinskom području, pa se temperatura na Biokovu i Dinari spustila ispod -10 stupnjeva, a od naseljenih područja najhladnije je bilo u Muću gdje je izmjereno -7 stupnjeva. Veći dio zadarskog i šibenskog zaleđa ohladio se na -6 do -3 stupnja. Temperatura je u blagom minusu bila i duž obale, a negativne vrijednosti mjerene su i na otocima, pa je u Starom Gradu na Hvaru izmjereno -3 stupnja – prenosi Dalmacija danas.

Slab snijeg počeo je padati u zaleđu srednje Dalmacije, a kasnije je moguć i na cijeloj obali.

Oglas

Ostatak dana očekuje nas umjereno i pretežno oblačno vrijeme, lokalno uz oborinu, osobito u drugom dijelu dana. Na otocima će to većinom biti kiša, a u unutrašnjosti Dalmacije i na obali većinom snijeg. Oborina će biti tek ponegdje i to više prema moru, a DHMZ upozorava i na jake udare bure.

Kasno navečer i u noći na ponedjeljak očekuje se prestanak oborine i smanjenje naoblake. Puhat će slab do umjeren istočni i jugoistočni vjetar, a navečer će okrenuti na buru i jačati. Najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 7 °C.

M.D.