Maratonac Kristijan Sindik istrčao je u utorak šestu i pretposljednju etapu od Orašca preko Dubrovnika do Čilipa u akciji “Zlatna vrpca – 7 maratona u 7 dana” kojom se prikupljaju donacije za Odjel dječje onkologije splitskog KBC-a.

Iako je obilna kiša u Orašcu odgodila start za sat vremena, Sindik je s 50-ak trkača uspješno odradio šestu etapu, a po utrčavanju na dubrovački Stradun dočekali su ih navijači te dubrovački gradonačelnik Mato Franković i hrvatska vaterpolska legenda i direktor trkačkog projekta Du Motion Alen Bošković.

„Iako nas vrijeme danas nije baš poslužilo, bilo je dosta trkača na ruti. Djeca s dubrovačkog područja također se liječe na Dječjem onkološkom odjelu KBC-a Split te je bilo bitno da prolaskom kroz Dubrovnik povećamo svijest o borbi naših najmlađih s onkološkim oboljenjima”, rekao je Sindik i zahvalio svim upornim trkačima i ljudima dobre volje koji su do sada donirali simboličnih 100 kuna za njihovo liječenje.

Oglas

“Ujedinimo se i sutra na posljednjoj ruti te zaključimo ovu humanitarnu akciju u što većem broju”, dodao je.

Gradonačelnik Franković pozdravio je akciju, ali i nevjerojatnu upornost i izdržljivost Sindika i njegovog tima trkača.

“U ime svih Dubrovkinja i Dubrovčana, želim im puno sreće do njihovog konačnog cilja i pozivam sve koji mogu da im se priključe”, izjavio je Franković.

Uz Sindika, trčali su i Helena Bule, Rikardo Kuhar i Ante Bebić te članovi Škole trčanja „Konavle“, kao i ultramaratonka Maja Bonačić iz zagrebačkog Atletskog kluba “Sljeme” koja je trčala u spomen svom ocu, preminulom od onkološke bolesti.

“Došla sam iz Zagreba kako bih na ovoj dionici podržala Kristijana i ostale u onome što rade. Iz iskustva znam da su ljudski duh i tijelo spremni izdržati ogromne napore, a motivacija je još veća kada imate dobar razlog, poput pomoći djeci koja su se našla u nezavidnoj zdravstvenoj situaciji. Sve pohvale ekipi, ovo što čine je naprosto nevjerojatno”, rekla je Maja Bonačić na cilju u Čilipima.

Kristijan Sindik u srijedu ujutro trči posljednji od sedam maratona, i to iz Čilipa do konačnog cilja u Tivtu.

“Zlatna vrpca – 7 maratona u 7 dana” je humanitarno-sportska akcija koja se trči sedam dana na dionici između Splita i Tivta u Crnoj Gori.

Čitava ruta duga je 295 kilometara i ima sedam dionica, a svaka pojedina ruta duga je 42 kilometra.

Zainteresirani donatori mogu “kupovati kilometre”, a minimalna cijena jednog kilometra je 100 kuna ili 15 eura. Novac se direktno uplaćuje na račun Odjela dječje onkologije KBC-a Split putem IBAN-a HR1424070003106794371, otvorenog u OTP banci d.d. Split.

Hina / foto MD