Europarlamentarac Predrag Fred Matić izjavio je da je danas, kada je EP usvojila rezoluciju kojom osuđuje invaziju na Ukrajinu, “rijetko ponosan član parlamenta”.

Velikom većinom glasova Europski parlament je izglasao rezoluciju kojom osuđuje rusku vojnu agresiju na Ukrajinu. “Danas je bilo veoma sentimentalno. Ako je mene tako dojmilo, koji sam to već doživio, mogu misliti kako je tek moje kolegice i kolege… Europa je pokazala svoje jedinstvo. Možemo biti ponosni da smo gotovo jednoglasno stali na stranu ugnjetavanih, slabijih, na stranu Europe”, rekao je Predrag Fred Matić za N1.

Istaknuo je kako je danas “rijetko ponosan član EP-a u ovom sazivu”.

Oglas

“Ovo je prijelomna točka, samo zajedno i jedinstveni možemo stati na kraj nasilnicima koji su se pojavili”, poručio je Fred Matić, dodavši da Europa Ukrajinu neće napustiti.

“Osobno se zalažem za više Europe – da se pokažemo kao zajednica. Virus ne možete vidjeti pa ljudi ne reagiraju tako. Ovdje vidite potresne slike, a kada se predsjednik Ukrajine danas obratio uživo… – i kamen bi zaplakao”, rekao je.

Kaže kako je bitno da je Europa stala uz Ukrajinu te da će Ukrajina, za razliku od Hrvatske u devedesetima, dobiti pomoć. “Ukrajina ne može izgubiti rat. Onaj koji se brani na svom teritoriju ne može izgubiti. Kada dođe do gerilskih borbi u gradovima, agresor nema šanse”, uvjeren je europarlamentarac.

Dotaknuo se kratko i Srbije. “Srbija nije Vučić i Vulin. Srbija je narod koji se treba opredijeliti. Srbija ima europsku budućnost ako se na to odluči, ali sigurno ne s Vučićem i Vulinom”, poručio je Fred Matić gostujući na N1.
MD/foto N1