Od 2018. godine najugledniji i najveći hrvatski televizijski tjednik ‘Studio’ dodjeljuje svoju medijsku nagradu ‘Zlatni studio’ – nagradu za televiziju, film, radio, kazalište i glazbu. Za nagradu koju dodjeljuju čitatelji konkuriraju najbolja ostvarenja i osobe po kategorijama za djela ostvarena u razdoblju od 1.prosinca 2018. do 15. prosinca 2019.godine. Na popisu finalista našao se i 29-godišnji Makaranin Matino Antunović, i to u kategoriji za najbolje novo lice u kazalištu. Nominaciju je zaradio ulogom ili, bolje rečeno ulogama, u predstavi ‘Muževi i žene’ Woody Allena u produkciji Istarskog narodnog kazališta u Puli.

– Nominacija me ugodno iznenadila. Shvaćam je kao neku vrstu potvrde da sam na pravom putu – kazao nam je Matino, ne skrivajući ponos što se našao na popisu finalista u kategoriji za najbolje novo kazališno lice. No njegovo lice zasigurno je poznato široj javnosti koja ga je imala priliku gledati u seriji ‘Prava žena’. – Ta sapunica došla mi je kao dobro iskustvo iako meni osobno više paše način rada u kazalištu, gdje su procesi sporiji i

temeljitiji.No, ne želim si postavljati nikakva ograničenja a definitivno bih se volio okušati i na filmu – otkriva nam naša nova kazališna zvijezda. Osim u predstavi zbog koje je zaradio nominaciju za Zlatni studio, Matino trenutno igra u još njih dvije – predstavi ‘Kabanica’ N.V.Gogolja u koprodukciji Hrvatskog narodnog kazališta u Zadru i Drame plus te predstavi ‘Malena i Klepetan’ u produkciji zagrebačkog gradskog kazališta Žar Ptica.

Nije naodmet spomenuti kako je predstava ‘Kabanica’, pak, nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji za najbolju predstavu u cjelini. Inače, Matino je studij glume završio na Fakultetu za film i scenske umjetnosti pri sveučilištu Libertas, diplomiravši u klasi Branke Cvitković i Želimira Mesarića a nema sumnje kako ćemo o njegovim uspjesima još čitati. Najprije, nadajmo se, već 6. ožujka, kada se održava svečana dodjela Zlatnog globusa 2020.
M.D. / foto Irina Milović

Oglas