Maturantica Marinela Pavlinović, učenica THK (turističko-hotelijerski komercijalist) Srednje strukovne škole, jedna je od nagrađenih učenika ove škole koja postaje opcijom sve većeg broja osnovaca pri izboru srednje škole. Zajedno s Teom Bogdan osvojila je prvo mjesto za pripremu kokteka Skywalk izborivši se za zlato među 11 ostalih parova.

Otkrila nam je kako su spremile koktel prepoznatljiva naziva i kako su došle na ideju oko imena.

Naime, Skywalk se sastoji od 5 dcl votke, 4 dcl gina, 6 dcl soka od naranče, soka od ananasa te 3 dcl blue curacaa. Zbog plave boje nazvale su ga Skywalk jer ih je modrina asocirala na nebo. Preciznije, oko “brendiranja” im je pomogla nastavnica Ines Čikeš koja je nabacila štos s poznatom turističkom atrakcijom na Biokovu.

Oglas

Biokovo je i Marinelina inspiracija jer već drugu godinu radi kao turistički vodič, i to baš na Biokovo.

– I to me stvarno zanima. Vidim se u tome i u budućnosti, a sa školom sam prilično zadovoljna. Mislim da naš smjer THK ima dosta prednosti u odnosu na HTT jer smo daleko više orijentirani na struku i spremniji smo po pitanju posla. Oni imaju puno manje prakse, sve se svodi na teoriju, a mi upravo kroz praksu naučimo ono što oni rade kroz teoriju, objašnjava Marinela koja bi nakon završetka školovanja počela s poslom.

Kaže kako za sada nema planove oko visokog školovanja i dodat će kako želi što prije stjecati iskustvo koje je u turizmu najdragocjenije.

Ivona Ćirak /foto O.Franić