Talijanski konceptualni umjetnik Maurizio Cattelan osmislio je projekt čitanja jezivih priča za laku noć koje će u vrijeme pandemije koronavirusa čitati poznati umjetnici i kreativci.

Projekt je u četvrtak najavio njujorški Novi muzej, čija su vrata uslijed pandemije zatvorena zbog mjera izolacije.

Među umjetnicima koji će čitati priče su Thomas Hirschhorn, Jeff Koons, Takashi Murakami, Raymond Pettibon i Michael Stipe, a bit će dostupne na internetskim stranicama muzeja

Oglas

Neki među njima čitat će vlastita djela, a ostali će zainteresiranima govoriti neobične tekstove poput “Preface to a Twenty Volume Suicide Note”, američkog književnika Amirija Baraka i “Gravity and Grace” francuske spisateljice Simone Weil, piše New York Times.

Među audio snimkama koje je muzej ovaj tjedan podijelio s publikom na internetskim i društvenim mrežama je i ljubavno pismo pjevača Iggyja Popa njegovu uginulom psu. Projekt će završiti krajem lipnja.

Talijanski umjetnik Maurizio Cattelan poznat je po svojim hiperrealističkim skulpturama i instalacijama, a postao je slavan po tomu što u svojim djelima koristi neobične predmete, poput banane zalijepljene na zidu galerije. Privukao je pozornost i zlatnom WC školjkom postavljenom u njujorškome muzeju Guggenheim te skulpturom ‘La Nona Ora’, koja prikazuje Ivana Pavla II. kako pada pogođen meteorom.

Hina/ foto Espyyyy/Wikipedia