Kako prenosi portal ePodravina, u tamošnja se dva dječja vrtića, ‘Smiješak’ i ‘Tratinčica’, ukidaju klasične završne svečanosti.
– Prema kurikulumu vrtića koji se oslanja na Nacionalni kurikulum, mijenja se praksa. Više se dijete, odnosno njegov uspjeh, ne gleda kroz pravilno recitirane pjesmice ili savršeno izveden pokret na pozornici, djeca više ne služe svrsi zabave odraslih, nego su ravnopravni. Često puta djeci na priredbama nije ugodno. Meni je pretužno gledati kako je završni program za neku djecu veliki stres, kao i sama priprema i upravo zato smo se odlučili na igranje kroz sport – izjavila je za portal ePodravina Eva Trošelj, ravnateljica vrtića Smiješak, u kojem će predškolci svoju posljednju vrtićku godinu proslaviti sportskim natjecanjima zajedno s članovima obitelji.
Hoće li promjena u formi završnih vrtićkih svečanosti biti u makarskim vrtićima, znati će se idućeg tjedna. Naime, kako nam je potvrdila Anela Židić, ravnateljica DV ‘Biokovsko zvonce’ , o ovoj temi raspravljat će se i odlučiti na sjednici stručnog odgajateljskog vijeća.

M. D. / Foto: Duje Antonini

Oglas