Kaže se da je istina voda duboka, no brojke ne bi trebale biti dvosmislene, pa je zato nejasno zašto se na sjednici Gradskog vijeća vodila polemika oko nečega tako egzaktnog. Radi se o velikim gradskim projektima započetima ili realiziranima u vrijeme HDZ-ove vladavine oko čije se konačne cijene vodila diskusija za koju bi bilo dobro da obje strane dokažu upravo – brojkama.

Prema gradonačelniku Zoranu Paunoviću, skoro svi projekti na koncu su izašli daleko, pa čak i do 100 posto skuplji nego je to predviđeno proračunom, odnosno troškovnikom.

– Troškovi koji dolaze na naplatu daleko su veći od iznosa koji je bivša vlast ostavila na gradskom računu. Na velikom broju projekata potrošeno je puno više. Na primjer, za Zadarsku je umjesto 2,5 milijuna izašlo 3,8 milijuna. Za Napoleonov spomenik 1,2 milijuna umjesto 600 tisuća, a za vrtić će biti bliže 30 milijuna nego 18, ustvrdio je gradonačelnik.

Oglas

Reagirao je Joze Vranješ, bivši dogradonačelnik i HDZ-ov vijećnik.

– Želim točno objašnjenje za sve navedene projekte, projekt Zadarske ulice, Napoleonovo spomenik i vrtić na Zelenki, što je i koliko plaćeno van ugovorenih iznosa. Nije bilo nikakvih dodatnih troškova, a druga je stvar što je za Zadarsku ulicu bio jedan ugovor s Vodovodom, a drugi s drugim izvođačem jer se radi o različitim poslovima. Za Napoleonov spomenik bila su dva ugovora, a 1,2 milijuna kuna dobili smo bespovratnih sredstava od MUP-a. Za vrtić na Zelenki ugovor je 13,5 milijuna kuna plus PDV. Stoga želim da mi se sve kaže u lipu što je to plaćeno van ugovorenih iznosa. Sve izgovoreno je laž i može vas biti sramota, tvrdi Vranješ.

Paunović mu je kazao kako će odgovor dobiti u pisanom obliku.

Ivona Ćirak /foto M.D.