U Hrvatskoj raste broj zaraženih koronavirusom – samo je danas šest novih slučajeva. Ministar zdravstva Vili Beroš za Dnevnik Nove TV otkrio je što možemo očekivati u sljedećim danima. Što Hrvatska može očekivati idućih dana i tjedana? Odgovor je u Ministarstvu zdravstva potražila reporterka Dnevnika Nove TV Valentina Baus. Najnovije informacije kazao je ministar Vili Beroš.

Sve restriktivne mjere su dobrodošle jer smanjuju mogućnost zaraze i lokalne transmisije virusa. Međutim, isto tako, u ovom trenutku ne možemo zabraniti normalno odvijanje svih životnih okolnosti u Republici Hrvatskoj.

Povratak naših državljana iz europskih i svjetskih destinacija svakako doprinosi širenju bolesti i de facto svi zadnji pozitivni bolesnici u Republici Hrvatskoj su upravo takvi – građani koji su doputovali u Hrvatsku od negdje. Mi njima ne možemo zabraniti povratak u našu državu, međutim izvjesno je da postoje mjere koje se adekvatno primjenjuju na našim graničnim prijelazima i koje svima onima koji dolaze iz zaraženih područja ukazuju na potrebu samoizolacije – rekao je u za Novu TV.

Više možete pročitati i pogledati na ovdje.

Oglas

M.D.A. / Foto: Dnevnik.hr