Našoj redakciji danas se javio Rajko Isović, Makaranin koji radi u inozemstvu i koji je poželio reagirati na kvalitetu organizacije proslave stote godišnjice Zmaja, jučer zaključene prijateljskim susretom sa splitskim Hajdukom. Evo što kaže.

– Kao što sam i naslovio, ovo moje javljanje se odnosi na stotu obljetnicu radničkog nogometnog kluba Zmaj, koja se nije organizirala tako kako se trebala organizirati, usprkos ovoj famoznoj Pandemiji u kojoj se nalazimo ili ne nalazimo, da nije bilo utakmice s Hajdukom ova VELIKA obljetnica trećeligaškog kluba iz male Makarske, prošla bi gotovo pa i nezapaženo.

Održala se i izložba slika dragog nam Kluba u Galeriji Gojak sa tek dvojicom prisutnih bivših nogometaša, treći je bio sam neumorni autor-inicijator izložbe Anđelo Raffanelli-Ako, isti onaj što je uvelike omogućio i tiskanje knjige “Vječni Zmaj pod Biokovom” koju manje više svi Makarani imaju u svom domu.

Oglas

Sama izložba slika se otvorila 04.09. u 14 i 30 sati po srednjoevropskom vremenu, pokazalo se kao najbolja ura da nitko od Makarana i ne uđe pogledat sve te eksponate, osim ponekog znatiželjnog turiste, koji se tu slučajno našao.

Ispostavilo se da nitko i nije pozvan od bivših nogometaša Zmaja pa se nitko od njih i nije pojavio na otvaranju izložbe slika povodom 100 godina Zmaja iz Makarske. Nitko iz uprave Zmaja naravno živučih kojih i te kako ima nije bio prisutan, niti poneki iz bivših uprava Zmaja nije bio prisutan od onih živih, iako je on njima služio kao potpora njihovim političkim ambicijama svojevremeno kao što i danas služi.
To ovoj današnjoj upravi ne služi na čast.

Ne služi joj ni na čast, da se na Stadionu nije moglo bolje organizirati, nego što se organiziralo. Nije bilo nikakvog programa sa nagradnim igrama, nije bilo Tombole, koja bi animirala i mlado i staro tijekom Subote, ni stolova ni stolica sa jelom i pićem jer bi sva ta sredstva išla Zmaju u korist. Trebalo je feštat.

100 godina Zmaja iz Makarske je trebalo puno bolje organizirati nego se organiziralo. Usprkos pandemiji koja to i nije.

Šta je sa gradonačelnikom? Nema sluha za Zmaja?
Trebao je on, kad to nije mogla Uprava Zmaja organizirati, barem buket cvijeća poleći na spomenik zmajevcima koji su pali u drugom svjetskom ratu, onako reda radi, tiho bez pompe, malo cvijeća…ništa više.

E to, upravo na to je promislio jedan navijač Makarskoj Zmaja, koji je ostao u čudu da se samo on sjetio donijeti palim Zmajevcima malo cvijeća na Zmajev stoti rođendan. Nikša Gojak je donio cvijeće na spomenik palim Zmajevcima u drugom svjetskom ratu i nitko drugi.
Sramota za klub i za Grad – piše Rajko Isović.

M.D./foto MD/privatni album