Dok se s jedne strane ulazak u sezonu mogao opisati turbulentnim, promjene i neočekivani problemi na klupi MNK Novo Vrijeme Apfel nisu poremetili sjajan rezultatski niz makarskog futsal stroja koji nastavlja brojiti pobjede.

Oglas

Nakon tri odigrana prvenstvena kola Makarani su na vrhu 1.HMNL s maksimalnim brojem pobjeda, a ne zaboravimo ni da se ekipa Tomislava Horvata sa stilom predstavila i na nedavno održanom turniru Glavne runde ‘Puta B’ Lige prvaka u našem gradu, gdje su se sa sve tri pobjede ponovo plasirali među 16 najboljih futsal ekipa na kontinentu. S dva uzastopna naslova prvaka, MNK Novo Vrijeme Apfel i ovu je sezonu najpoželjniji ‘skalp’ domaćeg prvenstva, što se vidjelo i po motiviranim domaćinima na Biokovskom derbiju održanom za vikend u Vrgorcu. U prvom se poluvremenu činilo da će nebesko-plavi djelomično naplatiti za ne tako davne poraze u finalu doigravanja, jer već je nakon 9 minuta bilo 2:0 za Vrgorac – najprije je mrežu Hercega zatresao Sesar u 7., a nakon dvije minute nesretno i Duje Bajrušević. Uz podršku s tribina domaćini su prednost zadržali do poluvremenu, ali u nastavku ih je Novo Vrijeme pomelo uz veliki preokret. Mreže su mirovale do 22. minute, da bi na semaforu već u 26.stajalo 2:5 za goste. Lucas je najprije smanjio na 2:1, Kazazić u jednoj minuti dvaput tresao mrežu Marka Odže za prvo vodstvo Makarana, a potom Pulinho na isti način, u 25. I 26. minuti, odvodi Novo Vrijeme do nedostižne prednosti. Ipak se Vrgorčani nisu predali, uspjeli su preko Jurjevića (29.) i Sesara (31.) doći na gol zaostatka, ali ne i više. Bajrušović i Herceg su 2 minute prije kraja postavili i konačan rezultat derbija. Na ljestvici 1.HMNL Novo Vrijeme Apfel ima maksimalnih 9 bodova, MNK Square slijedi sa 7, a Crnica , Olmissum i AFC Universitas imaju 6 bodova.

– Mislim da je momčad reagirala jako dobro, bez dileme su kliknuli s Tomislavom Horvatom a sveukupno je od početka sezone nanizano sedam pobjeda u isto toliko utakmica. Što reći, idemo dalje – prokomentirat će sportski direktor Borislav Vuković Boćo događanja u protekla tri tjedna. Nakon uspješno rezimiranog uvoda u sezonu, za dvadesetak dana slijedi i turnir Elitne runde Lige prvaka u kojoj će MNK Novo Vrijeme Apfel tražiti prve bodove u ovoj konkurenciji, iako već i sama činjenica da na turnir putuju u Sibir govori da će biti teško. – Liga prvaka je na neki način nagrada za sve što ste napravili do tada, ali ovako malo ružno zvuči putovanje u Sibir. To znači i da će nam nedostajati Duje Bajrušević ( slično kao i slavnog Dennisa Bergkampa, ni Duju se ne da potjerati na avion, a ikakvim drugim sredstvom nema smisla putovati do Sibira op.a..) , ali s druge strane mislim da ćemo imati priliku osvojiti prve bodove, a za nešto više nam treba, kako narod kaže, pojesti još pure – dodaje Vuković. Dodajmo, turnir započinje 21.studenog, MNK Novo Vrijeme na put kreće 19.studenog put grada Tyumena, gdje dva dana kasnije otvaraju turnir protiv Sportinga, aktualnog prvaka Europe. U drugom kolu susreću domaćina Tyumena, te u završnom trećem kolu igraju protiv kazahstankog Ayata.

O.Franić