Stvorile su se prave gužve prema Hrvatskoj

Ministar Vili Beroš najavio je da će se BiH od nedjelje naći na popisu zemalja čiji će građani prilikom ulaska u Hrvatsku morati automatski u samoizolaciju. Ipak, čitatelj sa splitskog područja tvrdi za portal Dalmacija danas da mu je već u subotu navečer na granici u Aržanu, prilikom povratka iz BiH, uručeno rješenje o izolaciji.

– Mislim da se sve ovo trebalo bolje iskomunicirati s građanima. Tijekom večeri čak je bilo glasina da se u ponoć zatvara granica s BiH, stoga su mnogi požurili prema granici i stvorile su se prave gužve prema Hrvatskoj. Srećom, to se pokazalo kao lažna vijest. Međutim, ministar je najavio uvođenje automatske izolacije od nedjelje, a ja sam ušao u Hrvatsku tijekom subote i dobio sam rješenje – govori nam čitatelj.

Oglas

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak rekao je za Dnevnik.hr da će se riješiti i kaos na granicama. ”Granični sanitarni inspektori više neće ispitivati rješenja o samoizolaciji, nego će se podaci uzimati skeniranjem putovnice, a inspektori će morati samo dodati kamo osoba putuje i broj mobitela”, kazao je Capak. Dodao je da su se procedure jako pojednostavile te da će policija ubuduće identificirati putnike koji prelaze granicu.

Izvor: Dalmacija danas / Foto: MUP, D.D.