Kratki film “Moje ruke od češnjaka” je snimljen kao vizualizacija istoimene pjesme šibenske pjesnikinje Vande Mikšić, a kameru, montažu i režiju potpisuje makarski redatelj Josip Vujčić.

Film je dio književno-filmskog projekta “Diskretni šarm izolacije” kojeg su pokrenuli i realizirali producentica Tamara Babun (Wolfgang&Dolly) i urednik Branko Čegec (Meandar Media), a sve odabrane pjesme je interpretirala glumica Jelena Miholjević.

– Ima godinu dana, taman kad smo svi bili zbuksani u onu kvazi-karantenu, nazvala me Tamara i pitala: “Možeš li montirat u Makarskoj?” Onda je stigla audio snimka Vandine pjesme i njeni stihovi uz Jelenin glas su mi dali impuls da uzmem mobitel i snimim nešto jednostavno i ugodno, jednu proljetnu razglednicu, maltene na balkonu i u dvoru u duhu onog sveprisutnog heša da ostanemo doma.

Oglas

Sadnice pamidora iz filma su davno rodile i pojedene, mačić Mak je već izresta u pravog malog mačka, a Biokovo još stoji, strpljivo gleda i sluša jutarni cvrkut brusilica. – kaže Josip Vujčić

– U ožujku 2020. život kakav smo poznavali do tada je stao i trebalo je izmisliti nešto novo. Nisam sigurna da smo iole blizu tome da izmislimo to nešto novo, ali znam da su pjesme uvijek tu za nas i da je cijela ekipa osjetila veliku radost što stvaramo nešto i u tim “pokućnim” uvjetima.

Jako sam zahvalna Jeleni Miholjević za iskru koja je potaknula ovaj mali projekt i Branku Čegecu što je spremno pristao na suradnju, kao i svim autoricama i autorima koji su se spremno prihvatili zadatka. Nije li ponedjeljak odličan dan za otkrivnje poezije? – izjavila je producentica Tamara Babun, makarskoj publici znana kao članica žirija 3. DokuMA Film Festivala.

Projekt “Diskretni šarm izolacije” možete pratiti ponedjeljkom na YouTube kanalu Wolfgang&Dolly ( https://youtube.com/channel/UCMmJ2ee2bFWaWbNGrCpUTNQ ) i njihovom Facebooku ( https://www.facebook.com/wolfgangdolly ).

M.D. / foto: screenshot