U okviru projekta More zdravlja, započele su i prve aktivnosti kojima se značajno utječe na poboljšanje zdravlja naših sugrađana.

Da podsjetimo, projekt More zdravlja provodi nositelj Savjetovalište Lanterna u partnerstvu sa Gradom Makarska, a sufinancira se iz Europskog socijalnog fonda te je ukupne vrijednosti 468.854,65 kuna.

Aktivnost u okviru projekta naziva Škola zdrave kralježnice provodi se u studiju Performance pod voditeljstvom dipl. kineziologinje Ljiljane Poljak. Škola za kralježnicu podrazumijeva koncept lokomotornih vježbi koje preveniraju bolove u leđima i ublažuju već postojeće. Cilj je prenijeti i osvijestiti način kako se treba optimalno ophoditi prema kralježnici, kako u svakodnevnici, tako i u određenim profesionalnim orijentacijama.

Oglas

Radionica će se provoditi kroz 3 mjeseca, jednom tjedno u trajanju 90 min po satu, svaki petak u 18 sati, besplatno. Iako je aktivnost započela, iz Lanterne pozivaju sve zainteresirane da se prijave putem kontakt broja 098 9673225.

Nordic walking edukativni je program koji je također započeo i koji će se i dalje provoditi kroz 3 mjeseca, u trajanju po 90 min, pod vodstvom kineziterapeutice Mirjane Marinović Marjanović.

Nordijsko hodanje je aktivnost u kojoj možete uživati u svakoj životnoj dobi, sve dane u godini i na svakom mjestu. Ukoliko se radi na pravi način ispunjava očekivanja kod skidanja suvišnih kilograma, vitkog tijela, zdravih leđa, povećanu pokretljivost, zdravo srce, smanjenu razinu stresa, veću izdržljivost, bolju ravnotežu i još niz benefita za vaše zdravlje.

Radionice će se provoditi subotom od 8 sati na Osejavi, a svi zainteresirani mogu se prijaviti na kontakt broj 098 927 2667.

Projekt More zdravlja u Makarsku i na Makarsko primorje donosi brojne zanimljive edukativne i rehabilitacijske aktivnosti, a informacije o njima dostupne su na Facebook stranici projekta https://web.facebook.com/morezdravlja.

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Savjetovališta Lanterna