Most na predstojeće parlamentarne izbore izlazi samostalno, potvrdili su u nedjelju čelnici stranke, ističući kako se pokazalo da suradnja s Domovinskim pokretom “nije čista priča”, te da je bilo jasno da do koalicije s Miroslavom Škorom neće doći.

“Most ide samostalno na izbore jer želimo da čisti, pošteni i čestiti ljudi budu u Saboru. I ako je to jedini način da to možemo napraviti, idemo tim putem”, govori predsjednik Mosta Petrov u videu u kojem je, uz njega i političkog tajnika stranke Nikole Grmoje, bio i riječki vjeroučitelj Marin Miletić, koji se priključio Mostu.

Petrov navodi da su Mostu za niz odluka govorili da nisu pragmatične i nisu u skladu s dosadašnjom politikom. “Mi smo im pokazali upravo suprotno. Ne možete s vragom tikve saditi. Postoji samo jedan čestiti put. Taj put je put hrabrih, a Bog prati hrabre”, dodao je.

Oglas

Proteklih dana Most je vodio pregovore s Domovinskim pokretom Miroslava Škore, no nije došlo do dogovora.

Grmoja u objavljenom videu podsjeća da je Most, kad je bio na vlasti i vidio da se ništa ne mijenja, bio jedina politička opcija koja je glasala za raspuštanje Sabora nakon čega se išlo na prijevremene izbore.

“Isto tako sada u ovim izvanrednim okolnostima, bilo je je logično da tražimo neki savez, ali nije to čista priča, tu je previše repova… Vidjeli ste da su se digli u HDZ-u na zadnje noge, da kažu ‘sa svima možemo, ali s Mostom ne možemo’, istaknuo je.

Tu je, dodaje, bila jasna poruka da zapravo nikada neće doći do koalicije sa Škorom jer je sasvim jasna koja je namjera. Možda ne samo Škore, nego onih koji stoje iza njega, financijera, sponzora… svi znamo tko su ti, a mi idemo u ovu priču čisti”, rekao je Grmoja dodavši da Most ide samostalno “po tri (saborska) mandata”.

Hina / Foto: D.A.