Nebraska je svojedobno imala slogan: “Posjetite nas jer smo dosadni, imamo dosadne krajolike i srećom nećete imati što raditi”, a Tajland kampanju: “Mrzim Tajland!”.

S inovativnim pristupom turističkoj promociji u Hrvatskoj se istaknula nekadašnja televizijska novinarka i urednica, danas direktorica Turističke zajednice Makarske Hloverka Novak Srzić. Fotografijom jedne mozambičke plaže reklamirala je makarsku rivijeru i društvene mreže su preplavili komentari. Slučajan gaf ili namjeran spin – pitali su se na RTL-u.

“Usprkos antifa kaosima i svim virusima. Ljepote prirode ostaju trajne i ljekovite. Makarska rivijera” napisala je direktorica makarske turističke zajednice Hloverka Novak Srzić na Facebooku ispod slike jedne plaže iz Mozambika.Tvrdi da je sve napravila namjerno.

Oglas

Facebook objava izazvala je veliku pažnju.

“Obaviještena sam, znam šta je to. Ali, Makarska nema pješčanu plažu”, rekla je Gordana iz Makarske.

Društvene mreže brzo je potopio val objava fotografija egzotičnih destinacija koje su imenovane hrvatskim gradovima i mjestima.

“Zapravo je cijela situacija izazvala dosta velike reakcije građana i korisnika društvenih mreža i da su svi mainstream mediji prenijeli ovu omašku/pogrešku. Na neki način je Turistička zajednica Makarske doprinijela promociji Makarske kao destinacije”, rekao je profesor na Fakultetu političkih znanosti Hrvoje Jakopović.

Hloverki Novak Srzić, koja priprema otvaranje turističkog posjetiteljskog centra gdje će predočiti turistima i silnu buru u Podbiokovlju, ova bura nimalo ne smeta. Dapače.

Ovo je dobar PR

“Zgodno je ovo ispalo kao PR za Makarsku. Jer svojedobno, da Vas podsjetim, Turistička zajednica Njemačke je recimo objavljivala tu plažu Mozambika, onda bi postavili njemačku plažu i rekli i mi imamo ovo.Tako da ta prekrasna slika mozambijske plaže, ja sam usporedila s nekim našim plažama, recimo ispod Hotela Dalmacije. Drago mi je da je Makarska na naslovnicama svih medija, dobar PR za makarski turizam i drago mi je da ste u našem gradu”, rekla je Srzić..

Potražili smo i mi famoznu plažu. U vrijeme kada je privlačenje turista potrebnije nego ikada, natječaj za najefektniji marketing je otvoren – piše RTL.

M. D. /foto D. Antonini