U dane vikenda nastavit će se toplo i sunčano vrijeme, ali lijepo vrijeme u ovom trenutku nije presudan faktor za napuštanje doma, kuće ili stana.

Na području Splitsko-dalmatinske županije evidentirano je 393 osoba oboljelih od koronavirusa radi čega je u ovom trenutku izuzetno važno pridržavati se svih mjera i odluka.

Nemojte zaboraviti sa su još uvijek na snazi ograničenja koja proizlaze iz Odluka Stožera civilne zaštite koja se odnose na zabranu javnih okupljanja, zabranu okupljanja više od 5 osoba na jednom mjestu, strogog ograničenja zadržavanja na javnim prostorima.

Oglas

Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima odnosi se na ulice, trgove, rive, parkove i sve ostale javne površine na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba, pa tako i plaže. Još jednom apeliramo da se ne zadržavate na svim javnim površinama.

Prošli vikend uočili smo da su se građani u većem broju zadržavali na plažama radi čega će policijski službenici ovog vikenda intenzivno obilaziti plaže i podsjećati građane kako su i plaže javne površine na kojima je strogo ograničeno zadržavanje.

Svjesni smo kako ste promijenili životne navike, kako većinu vremena provodite u svojim domovima i kako postavljeni uvjeti nisu jednostavni, ali pridržavajući se svih preporuka, posebno one da ostanete kući, u svojim domovima, pozitivno utječete na zdravlje svih nas i utječete na duljinu trajanja ove situacije.

Ukoliko se svi zajedno budemo pridržavali mjera i odluka, brže će završiti i ovaj zahtjevan period u našim životima i svi zajedno ćemo opet uživati u stvarima koje nas vesele, ali ovu subotu i nedjelju ostanite doma.

Zahvaljujemo se svim građanima koji poštuju Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i odgovornim ponašanjem čuvaju sebe i svih nas.

MUP / D.A.