Otkako je otvorena početkom srpnja, biokovska Nebeska šetnica očekivano izaziva veliki interes gostiju – promet na Biokovu u posljednje je vrijeme toliki da se počinju stvarati sve veće gužve, do te mjere da se samo na dolazak do nove atrakcije čeka satima – piše Dalmacija danas.

Tako je bilo i danas, a o svemu nam se požalio jedan biciklist koji kaže da je bicikliranje Biokovom u ovim uvjetima postalo gotovo nemoguće.

“Čim kreneš, nakon 2-3 serpentine, tu je čuvar i onda on tu zaustavi 20-30 auta, napravi kolonu, valjda dok ovi drugi prođu. Pa je na ulazu u park opet gužva, isto se zadržavaju auta. Problem je u tome što su ih pustili da proizvoljno idu gori- doli i nitko neće da stane na ugibalište, svatko tira po svoju. Znači oni ugase auto i stoje, ja ne znam kad će se ti ljudi spustit, triba se neko vratit malo u rikverc, malo gori, malo doli da se mimoiđu, a oni ugase auto i stoje i misle da će doć GSS sa helihopterom i primaknit auta livo i desno. To je bilo nizbrdo kad smo išli, a kad smo išli uzbrdo ista stvar”, kaže nam biciklist.

Infrastruktura ceste nije se mijenjala s dolaskom Skywalka.

Oglas

“Neman ja ništa protiv Skywalka ako će oni s tim parama popravit cestu, ali sigurno neće. Asfalt je katastrofa, mi kad idemo gore biciklom, on kad pusti te aute, on mene gurne skroz uz rub, na stine me baci, na nekim dijelovima di je usko di je samo jedna traka, ja se moram dat skroz desno, neću reć da tučem kolinima u ogradu, al ostane ti 10 centimetara i kad imaš one cipele da se zakačiš za pedalu, ako nisu otkačija, padneš doli i pribiješ se. Moraš baš brzo odreagirat da se otkačiš”, priča nam dalje sugovornik.

“Tribali bi neki vlakić stavit da ih vozi gore, a ne ovako”, zaključio je biciklist.
M. D. /foto Goran Morović