Drugi tjedan na Makarskom kulturnom ljetu započinje u utorak 9.srpnja na centralnoj gradskoj pozornici, Kačićevom trgu, gdje će pred posjetiteljima nastupiti Gradska glazba Makarska, pod ravnanjem Bože Škarice.

Srijeda 10.srpnja nam donosi klasičnu glazbu i prvi ovoljetni koncert u Staroj franjevačkoj crkvi – pijanist Marin Limić i ove će se godine predstaviti makarskoj publici, a početak je u 21 sat.

Ljubitelji rock glazbe mogli bi, pak, u četvrtak 11.srpnja zaputiti se do Kačićevog trga procijeniti kako im se čini svirka grupe Afterfire koja dolazi s repertoarom rock’n’roll obrada.

Oglas

Kako smo već pisali, svaki će petak ovogodišnjeg Makarskog kulturnog ljeta biti rezerviran za klapske nastupe – drugi ‘klapski petak’ po redu, 12.srpnja, pripada klapi Puntamika a početak je u 21 sat na središnjem gradskom trgu.

Subotnji program, 13.srpnja, posjetitelje će ugostiti u katedrali sv. Marka gdje i ove godine (također od 21 sat) gostuju Zagrebački solisti, što znači da ljubitelje klasične glazbe čeka još jedna večer vrhunskog muziciranja.

Nedjelja 14.srpnja donosi i možda najiščekivaniji događaj tjedna, na pozornici Ljetnog kina gdje nas od 21 sat čeka koncert Četiri tenora.

Foklorna večer na programu je idućeg dana, u ponedjeljak 15.srpnja ponovo na Kačićevom trgu, a ovaj će put uz domaćine iz FA Tempet nastupiti KUD Pleter iz Dugopolja.

Naposlijetku, događanja drugog tjedna Makarskog kulturnog ljeta zaključujemo s utorkom 16.srpnja, ponovo u katedrali sv.Marka, gdje nastupa Orkestar mladih glazbenika, studenata zagrebačke Muzičke akademije, pod ravnanjem našeg Mara Rice.
O.F.