Naslovnica VIJESTI Dalmacija Na Korčuli svečano u rad pušten suvremeni mamograf

Na Korčuli svečano u rad pušten suvremeni mamograf

U Domu zdravlja Korčula u ponedjeljak je svečano u rad pušten suvremeni mamograf te postrojenje za pripremu vode za potrebe Odjela za hemodijalizu ukupne vrijednosti veće od 2,7 milijuna kuna.

Zbog starosti i nužnosti zamjene sadašnjeg mamografa, nabavu novog, suvremenog medicinskog uređaja za digitalnu tomosintezu (mamografa) sufinancirali su Dubrovačko-neretvanska županija, Ministarstvo zdravstva, Liga protiv raka  Korčula-Pelješac-Lastovo-Mljet i Grad Korčula.

Oglas

Novo postrojenje za pripremu vode za potrebe Odjela za hemodijalizu financirat će se kroz petogodišnje razdoblje iz županijskih decentraliziranih sredstava za zdravstvene ustanove.

Nabavom tih uređaja, unaprijedit će se zdravlje otočkog stanovništva i poluotoka Pelješca, te osigurati veća razina dostupnosti, kvalitete i učinkovitosti pružanja zdravstvenih usluga, objavila je Dubrovačko-neretvanska županija čiji je župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima posjetio DZ Korčula gdje je svečano u rad pušten suvremeni mamograf.

Svečanosti su nazočili i ravnatelj DZ Korčula Sebastija Fabris, korčulanski gradonačelni Andrija Fabris i predsjednika Lige protiv raka Korčula-Pelješac-Lastovo-Mljet Niko Violić.

Hina