Od prije nekoliko dana na platou Osejavu počinju se ocrtavati obrisi središta budućeg Božićnog grada – velika Božićna kućica TZ Makarska,  površine 200 kvadratnih metara, koja će biti i središte događanja tijekom nadolazećeg zimskog perioda u našem gradu. Radovi, koje smo snimili dana, trebali bi biti završeni do 10.studenog, a kako nam govore iz TZ Makarska,  osnovna ideja je bila osvježiti ponudu Božićnog grada novim sadržajem, a velika kućica će omogućiti ne samo druženje na toplom, nego i nesmetano odvijanje programa, pogotovo ako se uzmu u obzir lanjski problemi s vremenskim uvjetima. – Turistička zajednica i Grad Makarska pozivaju sve zainteresirane udruge iz Makarske da sudjeluju u programu koji će se odvijati u Božićnoj kućici TZ-a.

Foto: Duje Antonini

Udruge će imati priliku prezentirati se osmišljenim programom, uz mogućnost prodaje prehrambenih i drugih autohtonih proizvoda,a svu zaradu iskoristiti kao financijsku pomoć u daljnjem radu svojih udruga – govori nam direktorica TZ Makarska Hloverka Novak Srzić, koja će dodati da su u planu i brojna druga događanja, od gastro prezentacija, karaoke večeri i koncerata na vanjskoj pozornici  pa do  drugih zabavnih događanja. Sa svojim programima će gostovati i gradovi i općine s Makarskog primorja i Zabiokovlja,  najavljena su i gastro događanja poput Christmas Wine Expo, XMAX Dani pršuta i sira a organizatori ističu da će  biti naglašen i humanitarni dio božićne priče uz poklon bonove, humanitarnu akciju Dobro je činiti dobro. – Vrijedi istaknuti i da je ovo 20.obljetnica Božićnog grada što je velika stvar s obzirom da Makarska ima jedan od najstarijih, ako ne i najstariji, Božićno grad u Hrvatskoj – dodaje Novak Srzić, a slično smo čuli i od zamjenika gradonačelnika Makarske Dražena Nemčića.
– Drago mi je da se u program vraća velika kućica u kojoj će Grad zajedno s TZ-om i udrugama osmišljavati programe. Mislim da je prošle godine nedostajao jedan natkriveni dio, ali sada vjerujem da će ovogodišnji Božićni grad biti i bolji i veći i bogatiji bego do sada – smatra Nemčić.U svakom slučaju, Makarsko kulturno ljeto je praktički tek završilo, a Božićni grad je već pred vratima.

O.F. / D.Antonini

Oglas