Povodom Dana planeta Zemlja jučer je na poluotoku Osejava održana tradicionalna ekološka akcija Zelena čistka, koja je još jednom okupila veliki broj volontera i polučila, sudeći po količini uklonjenog otpada, značajan uspjeh.

Akciju je organizirala Udruga za održivi razvoj Osejava, ove se godine pridružio i Grad Makarska, a volonteri su se okupili u popodnevnim satima pred hotelom Osejava, odakle su se grupe volontera zaputile prema dogovorenim točkama, dok je u 19 sati nakon službenog završetka akcija organizirana zakuska za sve sudionike.

– Iza nas je još jedna Zelena čistka koja se već tradicionalno održala na Osejavi i protekla u odličnoj atmosferi.Hvala svima koji su doprinijeli održavanju ove akcije i svim ovim vrijednim volonterima na odazivu i doprinosu.Iako je vidljivo manje krupnog otpada koji je uklonjen u prethodnim akcijama, otužno je vidjeti koliko se građevinskog otpada svake godine iznova nakuplja.

Oglas

Apeliramo na Grad i gradske službe da interveniraju i porade na kažnjavanju neodgovornih građevinara i vlasnika “luksuznih” objekata koji su očigledno glavni zagađivači Osejave – objavili su iz UZOR Osejava nakon završetka ovogodišnje “čistke”.

MD/foto UZOR Osejava