Tek je krenulo cijepljenje protiv gripe, a građani su, kako se vidi s terena, već pohrlili. Kako bi smanjili paniku i pritisak, iz ambulante dr. Darka Granića u Podgori poručuju kako će svi doći na red, no da postoje prioriteti.

– Došlo je cjepivo protiv gripe, ali na žalost vrlo mala količina, koju moramo čuvati za najteže pacijente. U tu skupinu spadaju pacijenti koji imaju oslabljen imunološki sustav zbog osnovne bolesti ili kemoterapije te trenutno oboljeli od karcinoma. Visoki tlak, šećer , preboljeli karcinomi i ostale blaže-srednje teške kronične bolesti ne spadaju u skupinu pacijenata koje će dobiti cjepivo sada. Uskoro očekujemo nove doze. Do tada oni koji se žele cijepiti sad mogu cjepivo kupiti u apoteci i donijeti sestri da vas cijepi (potrebno je naručiti se).
Nažalost, zatrpani smo pozivima o cjepivu i vrlo smo u nezahvalnoj situaciji koga ćemo izabrati za cijepljenje odmah te nam prepustite da na miru odlučimo tko će to biti. Gripa svakako još nije na vratima i vjerujem da ćemo sve procijepiti prije prvog vala, navodi dr.Granić u objavi na Facebook stranici ambulante..

M. D.

Oglas

M. D. /foto Pixabay