Svake godine do sada bi se barem po jedan karnevalski Krnjo s područja Dalmacije istaknuo bizarnošću poruke koju šalje ako ne u ime grada ili u ime svih gradskih maškara, a onda barem u ime odbora koji ga je osmislio. Jer ipak nije da Krnjo gori na mulu zato što je ljudima dosadno a subota je – valjda ima nešto i do tradicije koja baš njemu na optužnicu i na dušu redovito, stoljećima, stavlja sve grijehe društva i zla iz prošle godine.

Tako je Imotski lani ‘pobijedio’ spaljivanjem lutke gej para s djetetom, a jednako progresivna poruka ove godine stiže iz Kaštel Sućurca. Tamo su vesele maškare danas popodne, uz pridržavanje epidemioloških uvjeta zbog najveće zdravstvene krize u svijetu u zadnjih 100 godina, poslale u plamen piramidu s glavom Billa Gatesa, masonskim oznakama, Velikim okom i logotipovima medija, malo tabloida malo nacionalnih.

Možda u Makarskoj svake godine , uglavnom vrlo dosadno, spaljujemo kartonske bagere i beton-rugobe i uludo se veselimo tome na velikom mulu, možda bi ove godine spalili Kurbu koronu da možemo, ali što je sve to prema društvenim problemima na 70-ak kilometara vožnje odavde…
O.F. /foto :screenshot

Oglas