Gradonačelnik Jure Brkan danas je dobio podršku svih načelnika općina Makarskog primorja za nastavak rada na osamostaljenju Doma zdravlja Makarske i Makarskog primorja čime je inicijativa gradonačelnika Makarske postala zajednički projekt Grada Makarske i općina Brela, Baška Voda, Tučepi Podgora i Gradac – priopćili su iz Grada Makarske.

Na sastanku koji je gradonačelnik Makarske Jure Brkan sazvao danas u gradskoj vijećnici načelnici Stipe Ursić(Brela), Josko Roščić(Baška Voda), Ante Čobrnić(Tučepi), Ante Miličić(Podgora)i Matko Burić(Gradac) podržali su inicijativu gradonačelnika Jure Brkana uz obvezu izrade kompletne financijske i kadrovske analize koja svim načelnicima treba biti dostavljena prije sljedećeg sastanka. Svi su se složili da se novi sastanak na temu izdvajanja doma zdravlja treba održati odmah nakon lokalnih izbora, čim se za to steknu uvjeti, poslavši jasnu poruku da pokrenuta inicijativa mora ići naprijed bez obzira na izborne pobjednike i gubitnike.

U uvodnom dijelu gradonačelnik Jure Brkan zahvalio je svim načelnicima na dolasku te ih upoznao sa svim važnim informacijama na dosad održanim sastancima na temu izdvajanja doma zdravlja s ravnateljem Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije Markom Rađom, ministrom zdravstva Vilijem Berošom i predsjednikom Vlade RH Andrejom Plenkovićem. Naglasio je kako Makarska i Makarsko primorje prvi put imaju stvarnu a ne samo deklarativnu podršku Vlade RH i nadležnih državnih institucija koje su spremni pomoći u procesu izdvajanja makarske ispostave.

Oglas

Damir Mendeš, član Odbora za zdravstvo Grada Makarske izložio je načelnicima najvažnije podatke o trenutnom stanju u makarskoj ispostavi, projekciji troškova budućeg doma zdravlja Makarske i Makarskog primorja te prednostima koje bi novi ustroj, sa upravom u Makarskoj, donio svim stanovnicima Makarskog primorja.

-Bez obzira tko sutra bio na čelu grada ili općina inicijativu za osamostaljenje Doma zdravlja Makarske i Makarskog primorja treba ići dalje na način da nam se dostave svi relevantni podaci o poslovanju Doma zdravlja na osnovu kojih možemo utvrditi prioritete naših građana i započeti razgovore o udjelima sufinanciranja. Jer svima nama je cilj podizanje razine zdravstvene zaštite na cijelom Makarskom primorju, zaključak je sastanka kojeg su podržali svi načelnici općina na Makarskom primorju – priopćili su iz Grada Makarske.

M. D. /foto Grad Makarska