U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata 39 novozaraženih koronavirusom, pa je ukupan broj osoba pozitivnih na Covid-19, narastao na 1534, podaci su u subotu izrečeni na konferenciji za tisak Nacionalnog Stožera civilne zaštite.

Ukupni je testirano 15691 osoba, od kojih jučer 1079, pa je kod 9,78 posto testiranih osoba utvrđeno oboljenje, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare.

Izrazio je zadovoljstvo da od jučer nema osobe koje su podlegle bolesti, pa je ukupan broj preminulih od koronavirusa do sada ostao 21.

Oglas

Ne respiratoru se nalaze 32 bolesnika, dva manje nego jučer, a kod kuće su izliječene 82 osobe, pa su do sada ukupno oporavljeno 323 osobe.

Ministar Beroš je zahvalio svima koji podržavaju mjere za borbu protiv pandemije i rekao da samo zajedno svi možemo pobijediti tu bolest.

Poručio je građanima da Uskrs shvate kao kratko vrijeme u borbi protiv koronavirusa i da svoju solidarnost, osobito prema starijima, iskažu slanjem čestitki.

Posebno je Hrvatskoj ljekarničkoj komori koje će svim osobama s kroničnim bolestima dostaviti receptne lijekove na kućnu adresu.

Hina