Govoreći o nadzoru nad radom TZ-a na današnjoj tiskovnoj konferenciji, gradonačelnik Zoran Paunović, inače i v.d.direktora TZ-a, otvoreno je rekao da je jedan od nadzora bio vezan uz prijavu.

Resorno ministarstvo se oko ovoga, inače, izjasnilo pozitivno.

– Izgleda da je prijavio netko iz Turističkog vijeća. Valjda im je bilo sporno što sam ja preuzeo ulogu direktora i nisam imenovao nekoga drugoga za direktora. Ticalo se i neodržavanja Turističkog vijeća. Ali ja sam rekao da se bavimo važnijim stvarima i neka TZ u sezoni hibernira, rekao je otvoreno Paunović.

Oglas

Ponovio je kako će u roku od šest mjeseci provesti postupak izbora novog direktora ili direktorice. Rok ističe u siječnju 2022.godine, a kroz dva mjeseca planiraju krenuti u postupak.

Na novinarski upit kada će se sastati Turističko vijeće odnosno kada će Financijski plan i Plan i program rada za 2022.biti na stolu, odgovorio je – uskoro. Podsjetimo da se Vijeće nije sastalo otprilike pola godine.

– Turističko vijeće će biti u studenome najvjerojatnije, a planovi se već rade i bit će do kraja godine, kazao je Paunović.

Dodao je kako su prije željeli vidjeti kakvo je stanje kako bi znali dalje planirati.

– U svakom slučaju na čelno mjesto TZ-a mora doći profesionalna osoba koja će u suradnji s Gradom vući određene poteze. Imamo turizam s elementima masovnog turizma, a mi se želimo usmjeriti prema selektivnim oblicima masovnog turizma, poručio je Paunović.

S obzirom da je i sam rekao kako ga je prijavio netko iz Turističkog vijeća, nejasno je kako Paunović s dominantnim HDZ-ovim sastavom (kojemu se očito ne sviđa gradonačelnikovo prisvajanje direktorske funkcije) vidi usvajanje ključnih dokumenata kao što su Plan i program rada ili Financijski plan, a još manje izbor direktora po njegovoj viziji.

Ivona Ćirak /foto O.Franić