Ružne scene pred noćnim klubom na makarskoj plaži otprije nekoliko večeri brzo su obišle društvene mreže, reagirala je i policija kao i zaštitarska tvrtka čiji su redari sudjelovali u sukobu s dvoje mladića.

Dok je PU splitsko dalmatinska potvrdila da traje „kriminalističko istraživanje nad više osoba“, iz security tvrtke Bilić Erić kazali su za Slobodnu Dalmaciju da su djelatnici uključeni u sukob suspendirani, te da ne podržavaju njihovu reakciju bez obzira što je, dodaju, sukob isprovocirao jedan od mladića navodno udarivši zaštitara bokserom.

– Osoba koja je napala zaštitara dio je jedne od sukobljenih skupina koje su radi izazivanja nereda unutar kluba neposredno prije predmetnog događaja izbačene i zabranjen im je ulaz do daljnjeg. Prilikom ponovnog pokušaja ulaza i ozljeđivanja našeg zaštitara, reagirala su njegovih dvojica kolega, što se može vidjeti na snimci, dok za ostale osobe koje su se priključile sukobu možemo samo pretpostaviti da su one iste koje su se sukobile s njima u klubu, jer mi ne znamo tko su. Naš je zaštitar prilikom napada ozlijeđen, kazuju iz Bilić-Erića.

– Mi kao tvrtka koja štiti veliki broj noćnih klubova i tisuće drugih objekata, ovakvo ponašanje naših djelatnika ne podržavamo. Nema opravdanja za ono što se dogodilo, to nije način na koji se štiti predmetni objekt niti posjetitelji ovoga, a ni bilo kojeg drugog kluba. Naše djelatnike uključene u ovaj događaj suspendirali smo s radnih mjesta redara u klubu, dok će se protiv njih provesti disciplinske mjere nakon što se utvrde dodatne činjenice – dodali su za Slobodnu.

Oglas

Na Youtubeu se pojavila još jedna snimka sukoba ispred noćnog bara, nešto kraća i snimljena iz drugog kuta, na kojoj se vidi kako zaštitari udaraju, a potom se udaljavaju od mladića koji se nakon toga brzo diže s tla, dok drugi još kleči na tlu. Autor ovog videa na Youtubeu tvrdi da je upotrijebljen i „papreni sprej“, kojeg su navodno osjetili 10ak metara dalje.
M.D. / screenshot YouTube