Novoizabrani ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak Darko Richter, sada već naveliko poznat po izjavi da je potpomognuta oplodnja “neka vrsta silovanja u epruveti”, o svemu se oglasio Facebook objavom, piše Telegram. Primarijus Richter pokušao je, valjda, umiriti dio javnosti koja je ozbiljno zgrožena njegovim stavovima, ali čini se da ju je samo još dodatno skandalizirao.Iako ćete, ako trenutno gledate objavu dr. Richtera, vidjeti samo pomirljiv status u kojem, govoreći o sebi u trećem licu, objašnjava kako on i supruga “vole djecu…” i “ne diskriminiraju djecu po pameti, ljepoti, šarmu, podrijetlu ili načinu začeća…”, korisnici Twittera su otkrili raniju, nešto dulju verziju u kojoj se obrušio na “pravne nasljednike komunističke partije” koja je “1945. netremice decimirala hrvatski narod od čega se nismo oporavili do dana današnjega”.

Dakle, nova, sadašnja verzija glasi ovako: “Darko Richter i njegova supruga vole djecu. Ne diskriminiraju djecu po pameti, ljepoti, šarmu, podrijetlu ili načinu začeća. Dijete je dijete: začeto u braku, izvan braka, od maloljetnice, silovanjem, u epruveti, … . Nikada u životu nisam izustio riječ bastard, pa niti sada dok ovo pišem. Neki su izmislili tu riječ, društvo ju je prihvatilo. Ja ne. Odurno je to. Svatko neka si odabere način na koji želi postati roditeljem. Ne miješam se u to. Ali, neka se okane pitanja savijesti, u političkim obračunima. Nadam se da je sami još imaju, barem malo”.A u ranijem statusu, prije redigiranja, stajao je i pasus o tome kako dr. Richter vjeruje u Posljednji sud. “Kao i svatko, bojim se učiniti nešto što bih si sam teško oprostio. Partijcima je to neprihvatljivo, oni nikome ne žele odgovarati, i onima poput mene žele praktički zabraniti da postojim u svim svojim ljudskim dimenzijama, dok je partija koje su članovi pravni sljednik nositelja odgovornosti za najgora zlodjela u povijesti nad hrvatskim narodom”, napisao je novi ravnatelj Srebrnjaka.

Malo se okomio i na Račana, Peđu Grbina i nezavisnog gradskog zastupnika Renata Peteka koje je prozvao “tvrdolinijašima” kojima govor mržnje “izvire iz mnogih rečenica njihovih optužujućih laži”.

Oglas

M.D./foto D.bolnica Srebrnjak