Objavljena je javna nabava za projekt sanacije velikog mula, obalnog zida i pločnika na Marineti, a procijenjena je vrijednost oko dva milijuna kuna, što je za pola milijuna kuna manje od prvotnih najava prije dvije godine. Investitor je, inače, Lučka uprava Splitsko-dalmatinske županije.

Riječ je, kako doznajemo od dogradonačelnika Dražena Nemčića, o sanaciji 160 metara obalnog zida Marinete i oko 80 metara pločnika u širini cca sedam metara. Sastavni dio radova bit će ugradnja novih strujnih ormarića na dijelovima na kojima ih trenutno nema.

-Lučka uprava financira cijelu sanaciju koja podrazumijeva i priključivanje Makarske obale odnosno Grada Makarske na dijelu gdje nema strujnih ormarića, a riječ je o dijelu prema lukoranu odnosno Šetalištu fra Jure Radića. Postavit će se ormarići i provući kablovi, a radovi kreću najesen, nakon što se provede javna nabava. Naime, nismo željeli ući u sezonu s lukom koja sliči na gradilište i koja je raskopana. Ugovor će se vjerojatno potpisati na proljeće, međutim, radovi kreću poslije sezone, kazao nam je Nemčić.

Oglas

Procijenjeno trajanje radova je, inače, tri do četiri mjeseca.

Da je najbolje startati nakon ljeta, slaže se i Ivan Rašić, direktor Makarske obale, društva koje upravlja plažama i lukom.

-Realizacija ovog projekta olakšat će rad svima, osobito katamaranima koji dolaze iskrcavati goste. Što se projekta tiče, vjerujem da će kroz 15-20 dana biti izabran izvođač radova, a sačekati kraj ljeta je po meni najbolja odluka jer bismo inače ugrozili sezonu, komentirao je Rašić.

Ivona Ćirak /foto M.D.