Radovi na uređenju pothodnika na zapadnom ulazu u Makarsku, kod Napoleonovog spomenika, privode se kraju koji je predviđen za 23.lipnja.

Trenutno je u tijeku postavljanje kamene obloge na zapadnom zidu, a lift za osobe s invaliditetom je već postavljen. Inače, riječ je o projektu sanacija opasnog mjesta na D8 vrijednom 1,6 milijuna kuna plus PDV, od čega je Grad Makarska na natječaju MUP-a ostvario pravo na nepovratna sredstva u iznosu od 1,14 milijuna kuna.

U sklopu tog projekta je, osim restauriranja Napoleonovog spomenika i izgradnje ugibališta te uređenja pješačkih staza i hortikulture, saniran i pothodnik. Nakon što je obložen kamenom dobit će lift za osobe s invaliditetom te će time napokon, kao jedan od frekventnijih pothodnika, ponuditi i ljepši izgled i veću sigurnost.

Oglas

Doduše, i dalje ostaje problem majki s kolicima koje na ovom mjestu moraju nositi kolica budući je najbliži pješački prijelaz udaljen 300 metara, ali sanacija opasnog mjesta nije nudila drugačije rješenje.

– Koliko vidim, a teren i dalje neformalno obiđem, radovi se izvode prema dinamičkom planu i ostale su samo sitnice te vjerujem da će se završiti u roku. Ja mislim da izgleda zaista lijepo i da čak i oni koji traže zamjerke teško mogu naći neku. Inače, ovo je pothodnik koji prvi ima rampu za invalide u Makarskoj, kazao nam je Joze Vranješ, bivši dogradonačelnik koji je vodio ovaj projekt.Ivona Ćirak /foto I.Ć.