Prosvjed koji se danas održao pred Vatrogasnim domom za vrijeme sjednice Gradskog vijeća umalo je zasjenio incident oko 10 sati nasrtajem na gradskog vijećnika Sinišu Srzića. Iako Srzić nije ozlijeđen i nastavio je prisustvovati sjednici, inicident nije prošao „ispod radara“ .

Tako se na sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Jure Brkan ispričao Srziću te prokomentirao da su organizatori prosvjeda „izgubili kompas“ zbog čega su se, u nedostatku argumenata, neki okrenuli sili. Vrlo brzo su se oglasili i organizatori, UZOR Osejava, priopćenjem u kojem se ograđuju od napada.

– Zahvaljujemo se svima na dolasku i što ste bili dio ove akcije koju neće zasjeniti ispad gradskog poslanika koji je pogodio gradskog vijećnika Sinišu Srzića. Od tog ispada se ograđujemo, a sasvim je jasno da je riječ o namještaljci od strane gradske vlasti kojom su pokušali kompromitirati nas i sve prisutne civilizirane građane Makarske koji su na regularan način došli iskazati svoju volju.Gradska vlast koristi se već potrošenim metodama kojima nas žele ušutkati, ali to neće ići – priopćili su organizatori.

Oglas

Nažalost, trenutak incidenta nismo uspjeli zabilježiti a kako doznajemo, na Srzića nije nasrnuo član UZOR Osejava. Više informacija donosimo kasnije.
O.F.