Premda javnost zanima kako je završio natječaj za najam poslovnih prostora u vlasništvu Grada Makarske, za sada nije poznato tko se sve javio, odnosno tko će biti budući zakupci prostora u kojima je namjena propisana do detalja. Naime, Grad Makarska još uvijek nije objavio cjeloviti popis zakupaca koji su sklopili ugovore o najmu gradskih poslovnih prostora zato jer se čeka dokaz zaprimanja Zaključka komisije i protek roka za žalbu.

Kako doznajemo iz Grada Makarska, ukupno je stiglo 17 prijava za 14 poslovnih prostora. Natječaj za davanje u zakup za dva poslovna prostora je poništen 24. ožujka 2023. (poslovni prostori na adresama: Trg Hrpina 5 i Kačićev trg 22).

Za dva poslovna prostora nisu stigle ponude: ex Vinarija Grabovac – poslovni prostor na adresi Kačićev trg 11 i poslovni prostor na adresi Marineta 16 (kraj ureda Makarske obale d.o.o.).

Oglas

– Podsjećamo da je obavijest o javnom otvaranju ponuda objavljena na Internet stranici te da je otvaranje ponuda koje je bilo otvoreno za javnost održano 27. ožujka 2023.godine u Gradskoj vijećnici u 12.00 sati.

Zasad su sklopljena tri ugovora jer se radi o poslovnim prostorima za koje je pristigla samo jedna ponuda koja je ujedno bila i valjana i za koje nam je pristigao dokaz zaprimanja Zaključka komisije. Do kraja sljedećeg tjedna trebali biti sklopljeni ugovori i za preostale poslovne prostore. Nakon završetka cjelokupne procedure, nema zapreka da vam se dostavi cjeloviti popis zakupnika, odgovorili su nam iz Grada.

Ivona Ćirak /foto M.D.