Idućeg tjedna trebalo bi se znati koje je programe i projekte, odnosno manifestacije odobrio Grad Makarska za 2021.godinu, potvrdio nam je Dražen Kuzmanić, pročelnik Odjela za društvene djelatnosti.

– Povjerenstvo je ocijenilo predložene projekte, sada će se to još jednom provjeriti zajedno s gradonačelnikom i uskoro ćemo imati gotovu listu. Ove smo godine s time krenuli daleko ranije nego inače, a posebno mi je drago da su nam pristigle 74 prijave iz cijele Hrvatske, kazao nam je Kuzmanić.

Koje manifestacije ostaju, a koje otpadaju, za sada ne znamo službeno dok gradonačelnik ne amenuje odluku povjerenstva, no doznali smo da primjerice Šumoteka (TZ Makarska s Gradskom knjižnicom Makarska je organizator, op.a.) ostaje, kao i  Tribute to festival, dok Crafting otpada. Međutim, sve su ove manifestacije upitne više zbog epidemiološke slike koja je, kao i organizacija događanja i ljeta u skladu s time, u najmanju ruku promjenjiva i nepredvidiva.

Oglas

– Da, Šumoteka je u planu  za lipanj, ali evo vidite, sve je neizvjesno. U svakom slučaju naći ćemo se idući tjedan i vidjeti iznose i raspored događanja, rekla nam je Hloverka Novak Srzić, direktorica TZ Makarska.

Kada se prisjetimo događanja u kojima smo uživali 2019.godine, čini se kao daleka prošlost i teško izvjesna budućnost, barem ne skorašnja. U svemu tome dobro je da se planira i nadajmo se da će odabrani projekti u konačnici zbilja biti realizirani i da nam COVID neće u većoj mjeri poremetiti planove.

Ivona Ćirak