Izmjene i dopune Prostornog plana grada Makarske, pokrenute još u ljeto 2021.godine odlukom o izradi izmjena, još uvijek su daleko od usvajanja. Naime, već smo pisali da županijski Zavod za prostorno uređenje nije dao pozitivno mišljenje na Konačni prijedlog plana.

Međutim, unatoč tome, grad Makarska je zatražio suglasnost od Ministarstva prostornog uređenja protekle godine.

Da nisu dobili zeleno svjetlo, potvrdio nam je Petar Matković, ravnatelj županijskog zavoda. — Ministarstvo im je uskratilo suglasnost svojim mišljenjem od 23. veljače 2023.godine, potvrdio nam je Matković.

Oglas

Naveli su nekoliko razloga među kojima neusklađenost s Prostornim planom Splitsko dalmatinske županije, kao i neusklađenost s Odlukom o izradi i zakonom.

S istim smo se upitom obratili i resornom Ministarstvu, no za sada nismo dobili odgovor.

Podsjetimo da se prijedlog plana na javnoj raspravi našao u lipnju prošle godine. Nakon završetka javne rasprave usvojen je dobar dio primjedbi među kojima i one Dragana Srzića, bivšeg referenta Odjela za urbanizam.

Konačni prijedlog plana poslan je županijskom zavodu koji je dao negativno mišljenje, a suglasnost je sada odbilo i ministarstvo.

U svjetlu svih ovih činjenica i značajnog produljenja postupka pitanje je kad ćemo dobiti novi plan koji zabranjuje višestambenu stanogradnju.

Ivona Ćirak