Turistička zajednica Podgora poziva sve ljubitelje na prvu podgorsku Blitvijadu, koja se održava u nedjelju 2.10. od 16:30h na Trgu don Mihovila Pavlinovića.

Tradicionalno je podgorska blitva kao autohtoni proizvod tj. određena sorta sjemena bila prepoznatljiva, mještani su je prodavala na cijeloj Makarskoj rivijeri ili mijenjali za druge namirnice.

Tu posebnu zelen usadite li bilo gdje drugdje neće imati okus poput podgorske te se i danas sadnice blitve čuvaju u podgorskim vrtovima. Također se podgorska sorta blitve razlikovala po tanjoj stapki i mesnatijim listovima te je izuzetno uspijevala zbog mnoštva izvora vode koji su također karakteristični za Podgoru.

Oglas

Budući da je u Podgori blitva zaštitni znak mještana, odlučili smo ove godine po prvi put organizirati manifestaciju koja upravo nosi to ime, vrijedne i važne namirnice za ovo područje.

Početak Blitvijade je u 16:30h s dječjom radionicom koju će voditi Nina Turić. Program će nastaviti Vedrana Vela Puharić prezentacijom o važnosti blitve i njenom načinu sijanja u Podgori, nutricionističkim vrijednostima blitve i lokaciji gdje je najbolje uspijevala. Također će se prezentirati i degustirati jela od blitve, te će se svi uzvanici moći degustirati jela i pridružiti ovom gastro show-u. Zabavno glazbeni dio upotpunit će svima nama dobro poznati Johnny Gitara.

Poželjan dress code za sve uzvanike je zelena odjeća.

Pridružite nam se na ovoj manifestaciji, kušajte jela od blitve, ozelenite se i odlično zabavite! Ulaz je besplatan – pozivaju iz TZ Podgora.
MD/ foto MD