Povodom obilježavanja 25 godina postojanja Gradska galerija Antuna Gojaka organizira izložbu odabranih djela iz galerijskog fundusa koja će biti otvorena u ponedjeljak 20.srpnja.

Javnosti se predstavlja vrijedan povijesni pregled likovne produkcije u Makarskoj kroz posljednjih 100 godina. U pitanju je 25 radova 20 različitih autora, čija su djela postala dijelom fundusa kroz otkupe i poklone tijekom 25 godina postojanja Galerije. Poseban je naglasak stavljen na razdoblje od sredine XX.stoljeća do danas.

Gradska galerija Antun Gojak utemeljena je 4. ožujka 1995.godine odlukom Gradskog vijeća Makarske kao samostalna javna ustanova u kulturi. Galerijski fundus podijeljen je u dvije zbirke: Donacija Gojak i Zbirka suvremenih autora koje zajedno broje 678 muzejskih predmeta. Galerijske zbirke su upisane u Registar kulturnih dobara RH – Lista zaštićenih kulturnih dobara.

Oglas

Ostvarenje izložbe pomogli su Grad Makarska i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske. Izložba je realizirana u sklopu programa Makarskog kulturnog ljeta 2020.
M.D.