Nekadašnje odmaralište u Ulici Jakše Ravlića, odnosno zapušteni objekt poznatiji i kao ‘Pale Jahorina’ u proteklih je desetak očišćen, prokužen i zatvoren čime je barem za sada riješen problem dugogodišnjeg legla zaraze i opasnosti za zdravlje građana. Izvijestio je to gradonačelnik Zoran Paunović na redovitom druženju s medijima.

-U pitanju je objekt koji je stvarao ugrozu za zdravlje, koji je nekoliko puta i gorio i zbog kojeg su se okolni stanari više puta, pogotovo ljeti, žalili na nesnosan smrad. S druge strane u pitanju je i primjer da gradske službe mogu zajednički i promptno reagirati. Dakle, mi smo ušli u privremeni posjed a naši redari, Pogon za komunalne djelatnosti te Makarski komunalac su u dva tjedna očistili ugrozu koja je uistinu godinama bila neriješena, dok je tvrtka Cian obavila deratizaciju – ispričao je gradonačelnik Zoran Paunović, zahvalivši se gradskim službama.

-Apeliram na građane, ako vide da u taj prostor netko provaljuje, tamo boravi ili ostavlja smeće, da pozovu policiju. Objekt je saniran i zatvoren dok se vlasnici ne jave – dodao je Paunović.
Tekst i foto : O.Franić

Oglas