Gradski muzej Makarska upravljat će obnovljenom povijesnom baštinom u zaseoku Kotišina, potvrdio nam je dogradonačelnik Dražen Nemčić, a novi zadatak muzeju upisan je u izmijenjeni Statut ustanove o kojemu će se glasati na sljedećoj sjednici. Neizvjesna situacija oko upravljanja razriješila se nakon početnih nedoumica oko toga tko će voditi i prezentirati novu turističku atrakciju; naime, Grad je čak razmišljao o tome da osnuje novu firmu ili ustanovu.

-Istina je da se razmatrala ta mogućnost, no odbačena je jer bi predstavljala dupliranje kako funkcija, tako i plaća. Stoga smo se odlučili na ljudske resurse koje već imamo, a ovisno o potrebama, zapošljavat će se sezonci u ulozi vodiča. Kada se obnovi i Villa Irena gdje će također biti izložena muzejska građa, Gradski muzej će upravljati  i njome, pa je izvjesno da će u budućnosti ipak trebati još ljudi jer će se formirati odjeli. U svakom slučaju, sporazum između Grada, Muzeja i Crkve je potpisan i možemo reći da već imamo stručnjake koji će vrhunski upravljati obnovljenom povijesnom baštinom u Kotišini, rekao nam je Nemčić.

Podsjetimo da će Kotišina dobiti brošure, a izdvojen je i novac za digitalni marketing te je za očekivati da će to biti novi, posjećivani turistički sadržaj.

Oglas

Ivona Ćirak /foto M.D.