Škole neće generalno prijeći na nastavu na daljinu, odnosno C online model nastave, nego na snazi i dalje ostaju postojeći modeli. Rad osnovnih i srednjih škola te fakulteta nastavlja se kao i dosad, sukladno uputama koje je još u kolovozu objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo. To znači da će se nastava i dalje, ovisno o epidemiološkoj situaciji u pojedinoj sredini, provoditi prema A (nastava uživo licem u lice u učionicama), B (mješoviti oblik) i C modelu (online nastava) ili kombinacijama tih modela. O odabiru modela odlučuje škola u suradnji s osnivačem i nadležnim lokalnim stožerom – prenosi Slobodna Dalmacija.

Potvrdio je to ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs nakon sastanka užeg Vladinog kabineta na kojemu se raspravljalo o mogućnosti uvođenja još restriktivnijih mjera u borbi protiv koronavirusa. Škole tako neće biti zahvaćene dodatnim strožim mjerama jer, kako kaže Fuchs, procjene su da one nisu širitelji zaraze.

– Prioritetno je održavanje nastave licem u lice, ali i u suradnji s lokalnim stožerima procjenjuje se situacija na terenu, kao što je to sada u Varaždinskoj županiji u kojoj su srednje škole prešle na online nastavu. To je puno bolje nego da svi prijeđu na nastavu na daljinu – kaže ministar Fuchs,

Oglas

M. D. /foto M. D.